Donderdag 27 september: Willy, Eddy Arlette en Pol vertrekken naar Normandië.

De oesters liggen er al op ons te wachten.

In Port-en-Bessin liggen de St.Jacobsschelpen te rapen bij duizenden, door de zee in mooie patronen rond de stenen geschikt, mooier dan een mensenhand het zou kunnen.

En we gaan een kijkje nemen in het stadje...

... en aan de zee.

En we profiteren er van om lekker te gaan eten ... en drinken natuurlijk!

La Calvadosienne. Onze leverencier.

De spoelbakken, buiten en binnen,  waarin de oesters eerst moeten 'gezuiverd' worden.

Onze bestelling ligt klaar: 1000 stuks!

Veiligheidshalve, nemen we er nog 200 extra.

De auto wordt volgestuwd.

En we kopen ook nog de bestelde levende krabben, mosselen, wulken, ...

Met proppensvolle auto verlaten we Normandië.

's Anderendaags, 30 september: het feest kan beginnen.

En er was volk !!!

Terras buiten, tuinterras, binnen in het café: geen enkel plaatsje meer vrij!

Guy, Pol en Luc hebben hun handen vol met het openen van de oesters.

Luc zorgde nog voor een extraatje: lekkere escargots.

Eddy bakte als naar gewoonte de boeksering.

Om 17.30 u. zaten we door onze voorraad heen. Nog vlug een paar dozen bij halen ...

maar ook die waren er binnen de kortste keren door.

 

Diegenen die geen oesters op voorhand hadden besteld waren er meestal aan voor de moeite.

Goed om te weten voor volgend jaar.

 

De laatste zondag van september zijn we er weer.

 

Tot dan.

Webmaster : LUFERDI

Omhoog